دستور تهیهی این سالاد به سال ۱۹۳۸ بازمیگردد و از کتابی آشپزی متعلق به نویسندهای آمریکایی برداشته شده است. این سالاد سیب زمینی برای مهمانیهای عصر یا انواع پیکنیک بسیار مناسب است و طرفداران زیادی هم دارد. برای اینکه سیبزمینیها در این سالاد سیب زمینی کلاسیک و رژیمی نرم باشند و تُرد و سفت نمانند، بهتر است آنها را با پوست بپزید و بعد از اینکه سرد شدند، پوستشان را جدا کنید. برای اینکه سالاد سیب زمینی خود را رژیمی کنید، میتوانید به آن تخممرغ پخته، پیازچه و تربچه هم اضافه کنید. ترکیب سالاد سیب زمینی و پیازچهی خرد شده نیز طعم بسیار خوبی را بههمراه دارد.
مواد لازم برای تهیهی سالاد سیب زمینی کلاسیک
- ۹۰۰ گرم سیب زمینی (پوست قرمز یا عادی)؛
- ۲ عدد تخممرغ بزرگ؛
- ۳ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه؛
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون؛
- یکسوم فنجان، کرفس خُردشده؛
- ۱ فنجان تربچه خُردشده؛
- ۱ قاشق غذاخوری شوید تازه و خردشده؛
- یکسوم فنجان پیازچه تازه و خردشده؛
- یکچهارم فنجان سُس مایونز؛
- نصف قاشق چایخوری نمک؛
- نصف قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه.
روش آمادهسازی سالاد سیب زمینی
- تخممرغها و سیبزمینیها را بشویید، در قابلمهای بزرگ بگذارید و آنقدر آب بریزید تا سطح آنها را بپوشاند. ابتدا شعلهی زیر قابلمه را زیاد کنید و سپس آن را کم کنید. بعد از گذشت ۱۲ دقیقه، تخممرغها را از ظرف خارج کنید تا سرد بشوند.
- اجازه بدهید سیبزمینیها ۲۵ تا ۳۰ دقیقهی دیگر هم بپزند. بزرگترین سیبزمینی را انتخاب و آن را به دو نیم تقسیم کنید و مطمئن شوید پخته است. سیبزمینیهای کوچکتر احتمالا زودتر پخته میشوند. بعد از پختهشدن، همهی سیبزمینیها را بیرون بیاورید و بگذارید رطوبت و خیسی آنها گرفته بشود.
- وقتی سیبزمینیها سرد و خشک شدند، پوست آنها را بهآرامی جدا کنید و بهشکل مکعبهای دو سانتیمتری خُرد کنید. سپس آنها را درون ماهیتابه بریزید، روغن و آبلیمو را به مواد اضافه کنید و ترکیب حاصل را کمی تَفت بدهید.
- تخممرغ و سایر سبزیجات را خُرد و به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید.
- در ظرفی کوچک، مایونز، نمک و فلفل را ترکیب و سپس سُس حاصل را به سایر مواد اضافه کنید. محتویات را بهخوبی با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
سالاد سیب زمینی شما آمادهی خوردن است. ضمن اینکه میتوانید آن را در یخچال هم بگذارید تا سرد و خنک بشود و در موقع سِرو کردن از یخچال بیرون بیاورید.
با کیک شکلاتی همراه باشید.
چند نکتهی مهم
بهجای تربچه میتوانید از خیار هم استفاده کنید. خیار هم همان حالت تُرد و تازهی تربچه را دارد. برای اینکه در وقت صرفهجویی و فیبر مواد را نیز بیشتر حفظ کنید، پوست سیبزمینیها را نگیرید و قبل از پختن، آنها را به قطعات کوچکِ قابلخوردن برش بدهید. بعد از اینکه تخممرغها پس از ۱۲ دقیقه پختند، سیبزمینیها را نیز از نظر وضعیت پختگی بررسی کنید.
منبع: چطور