بستنی سنتی آن هم از نوع زعفرانی با خلال های پسته و تکه های خامه یخ زده یکی از آن دسرهای بسیار خوشمزه ای است که خوردنش در روزهای گرم تابستان بسیار دلچسب است. اگر میخواهید خودتان این بستنی خوشمزه را تهیه و در کنار خانواده سرو کنید با ما همراه باشید تا طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی همراه با نکات و ریزه کاری های آن را به شما آموزش دهیم.
بستنی سنتی زعفرانی:
مواد لازم بستنی سنتی
- شیر پر چرب ۴ پیمانه
- اسانس هل به دلخواه
- ثعلب ۲ قاشق چایخوری
- زعفران ۱ قاشق غذاخوری
- شکر ۲ پیمانه
- خامه ۱۰۰ گرم
- گلاب ½ پیمانه
- خلال پسته ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی خانگی:
برای درست کردن این بستنی خوشمزه و عالی باید تمام مراحل را مو مو به انجام دهید و به نکات آن توجه کنید تا بستنی شما خوب از آب دربیاید.
ابتدا 100 گرم خامه را داخل یک عدد کیسه فریزر بریزید و خوب پهن کنید تا نازک شود ، سپس داخل فریزر بگذارید تا یخ بزند این همان تکه های خامه یخ زده داخل بستنی قرار است بشود.
در این میان که خامه در حال یخ زدن است 4 پیمانه شیر را در شیرجوش و یا قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید و صبر کنید بجوشد.
در این مرحله شعله را کم کرده و زعفران دم کرده و گلاب را بریزید، در اضافه کردن زعفران دست و دلباز باشید تا بستنی خوشرنگ شود.
ثعلب و شکر را با هم خوب مخلوط کنید سپس قاشق قاشق به شیر اضافه کنید و هم بزنید تا شکر و ثعلب حل شوند و مایه بستنی غلیظ شود (شکر و ثعلب را باید کم کم اضافه کنید تا مایه بستنی یکدست شود).
مایه بستنی سنتی را از روی حرارت بردارید و داخل کاسه ای بریزید سپس کاسه را روی یخ قرار دهید ، بستنی را با همزن بزنید تا خودش را بگیرد و کمی کشدار شود سپس ظرف بستنی را داخل فریزر قرار دهید. پس از 30 دقیقه بستنی را از فریزر خارج کنید و با همزن بزنید تا کشدار شود و مجدد داخل فریزر قرار دهید ، این عمل را 5 بار انجام دهید.
پس از اینکه 5 بار بستنی را داخل فریزر گذاشتید و آماده شد باید خامه های یخ زده را تکه تکه کنید و بهمراه خلال پسته به بستنی اضافه نمایید. بستنی را به مدت حداقل 5 ساعت داخل فریزر قرار دهید تا آماده شود. در صورت تمایل میتوانید روی بستنی سنتی شیره آلبالو یا آبلیمو بریزید و سرو کنید.
نکاتی برای درست کردن بستنی سنتی زعفزانی:
- رنگ بستنی پس از بسته شدن روشن تر میشود پس زعفران بیشتری اضافه کنید.
- برای درست کردن بستنی همیشه بخاطر داشته باشید برای اینکه بستنی کشدار شود باید از ثعلب مرغوب استفاده کنید
- در غیر اینصورت بستنی دچار یخ زدگی می شود.
- دلیل یخ زدن سطح بستنی این است که شما آن را مدتی بیرون از فریزر نگهداری کردهاید و پس از نرم و باز شدن یخ، دوباره آن را داخل فریزر گذاشتهاید.
خواص بستنی :
- بستنی حاوی مقدار زیادی پروتئین بوده و از این رو برای تقویت و ترمیم بافت های عضلات مفید است.
- بستنی دارای ویتامین A بوده و خوردن آن برای سلامت چشم بسیار موثر است.
- خوردن بستنی در دوران بارداری موجب رشد استخوان های جنین میشود
- ویتامین B۶ موجود در بستنی موجب بهبود سوخت و ساز بدن میشود.
- خوردن بستنی احتمال شانس باردار شدن را بالا میبرد.
- ویتامین D موجود در بستنی در جذب کلسیم و مواد مغذی موجود در خوراکیها موثر است.
- خوردن بستنی در طول بارداری به رشد جنین کمک میکند و موجب رشد استخوان های جنین میشود.
- برای از بین بردن حالت تهوع در طول بارداری بستنی بخورید، بستنی برای از بین بردن حالت تهوع بسیار مفید است.