ساده ترین و راحت ترین نوع طرز پخت “کیک اسفنجی”

کیک اسفنجی یکی از کیک های بسیار خوشمزه و ساده ای است که کاربرد زیادی در شیرینی پزی دارد اما در عین سادگی پختن آن نکات و ریزه کاری های زیادی دارد که اگر رعایت نشود کیک خوب از آب در نمی آید. در این مطلب طرز تهیه کیک اسفنجی به همراه نکات مهمی را بیان کرده ایم که حتما به دردتان می خورد.
 

کیک خوشمزه خانگیکیک اسفنجی

مواد لازم برای کیک اسفنجی ساده

  • آرد  الک شده 1 و نیم پیمانه
  • بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
  • شکر 1 پیمانهٔ یا 200 میلی لیتری که باید 2 قسمت شود
  • نمک  خیلی کم
  • کرم تارتار 1 قاشق چایخوری
  • تخم مرغ  6 عدد
  • وانیل یا رنده پوست پرتقال

کیک اسفنجی

با  کیک شکلاتی همراه باشید

طرز تهیه کیک اسفنجی ساده

برای درست کردن کیک اسفنجی ابتدا تخم مرغ ها را شکسته و زرده و سفیده آن را با دقت از هم جدا کنید و در دو ظرف مجزا بریزید.

شکر را دو قسمت کرده و یکی از قسمت ها را در ظرف حاوی زرده ها بریزید و با هم زن برقی خوب بزنید تا رنگ آن کرمی شود.

در مرحله بعد آرد ، نمک و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و بعد از الک کردن به آرامی افزوده و هم بزنید تا یکدست شود.

در ادامه کرم تارتار را به ظرف حاوی سفیده ها افزوده و تا حدی که کف کند مخلوط کنید، سپس باقی مانده شکر را افزوده و تا جایی که خوب حالت گرفته و سفت شود هم بزنید.

سپس سفیده را به آرامی با زرده مخلوط کنید و برای اینکه پف کیک نخوابد به صورت دورانی هم بزنید . مواد آماده شده کیک را در یک قالب چرب شده بریزد و در فر از قبل گرم شده به مدت 45 دقیقه با حرارت 170 درجه بپزید.کیک را بعد از زمان پخت از فر بیرون بیاورید و با خامه و انواع میوه ها تزیین کنید.

کیک اسفنجی خوشمزه

 

نکاتی درباره طرز تهیه کیک اسفنجی:

 

  •  وقتی‌ سفیده تخم مرغ رو با شکر جداگونه می‌زنیم این باعث میشه که ذرات شکر وقتی‌ می‌خواد با سفیده تخم مرغ قاطی بشن تولید حباب می‌کنن و این حباب ها باعث میشه که کیکمون خوب پف بکنه .
  •  شکر رو همیشه به آرومی‌ به زرده اضافه می‌کنیم و تا زمانی که دیدم خیلی‌ خوب پف کرد هم می‌زنیم یعنی‌ تا بیشترین حالت ممکن پف بکنه 
  • در مورده زرده هم یادمون باشه که تا زمانی‌ که کرم رنگ بشه و پف بکنه هم می‌زنیم اول با دور آهسته شروع می‌کنیم و بعد با دورمتوسط هم می‌زنیم دور تند ممنوع.
  •  سعی‌ نکنید که کیکو برش بزنید تا زمانی‌ که کاملا خنک نشده کیک اسفنجیو همیشه با تیز‌ترین چاقوی که داریم برش می‌زنیم 
  • وقتی‌ کیک سرد شد اونو لایه یه حوله یا پارچه نخی بپوشونید و تو یخچال بذرید .
  •  کیک اسفنجی نباید بیشتر از ۳ روز تو یخچال نگاه داشته بشه مگر این که بخوایم فریزش کنیم که میتونیم واسه چند هفته اونو فریز کنیم. 
  •  اگه دیدیم کیکمون خوب پف نکرده علتش می‌تونه خوب مخلوط نکردن سفیده با زرده باشه.
  • متاسفانه کیک اسفنجی به راحتی‌ در نمیاد از قالب واسه این که راحت تر در بیاد بلافاصله که از فر در اوردینش قالبو برعکس بذارید تا وقتی‌ که سرد بشه و کیک به راحتی‌ جدا بشه. 

نکات تکمیلی در مورد کیک اسفنجی

کیک اسفنجی جزو کیک و شیرینی - انواع کیک میباشد 
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 45دقیقه میباشد .
کیک اسفنجی را می توانید در وعده میان وعده - دسر - سرو کنید . 
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

 

خواص تخم مرغ:

  • مصرف زرده تخم مرغ خطر ابتلا به بیماری‌های چشم مثل آب مروارید را کاهش می دهد.
  • خوردن تخم مرغ در دوران بارداری موجب کاهش خطر نقص در لوله‌ی عصبی جنین میشود.
  • مصرف روزانه تخم مرغ از خطر ابتلا به بیماری های قلبی در افراد سالم جلوگیری میکند.
  • تخم مرغ دارای ویتامین‌ها و مواد معدنی بوده و از این رو مصرف آن برای سلامت مغز و قلب مفید است.
  • مصرف زرده تخم مرغ از پیشرفت بیماری‌های قلبی جلوگیری میکند.
  • تخم مرغ حاوی مقدر زیادی ویتامین‌های B، اسید فولیک و آهن بوده و خوردن ان برای افرادی که کم خونی دارند توصیه میشود.

 

منبع: نمناک

۰
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
About Me
با آشپزهای ما همراه باشید تا به شما فنون خوب و حرفه ای آشپزی را یاد بدهیم