با توجه به درخواست مکرر شما دوستان امروز طرز تهیه 2 مدل شیرینی مجلسی رو به شما آموزش می دهیم.
در اعیاد و جشن ها شیرینی نارگیلی بسیار دیده می شود ، زیرا بخاطر طعم بی نظیری که دارد این شیرینی نیز در میان دستور تهیه شیرینی های خانگی نیز می درخشد.
شیرینی نارگیلی یکی از محبوبترین شیرینیهای عید است که هم با فر و هم بدون فر میتوانید در خانه درست کنید. در این مقاله طرز تهیه یک شیرینی نارگیلی ترد و خوشمزه را در اختیارتان قرار خواهیم داد.
شیرینی نارگیلی :
مواد لازم برای شیرینی نارگیلی
- سفیده تخم مرغ : 4 عدد از تخم مرغ کوچک و یا 125 گرم
- پودر نارگیل : 125 گرم
- شکر : 1 پیمانه سر پر
- روغن مایع : 25 گرم یا 2 قاشق غذاخوری
- سرکه یا آب لیمو : 1 قاشق غذاخوری
- پودر پسته برای تزیین : به میزان لازم
طرز تهیه شیرینی نارگیلی :
داخل ظرف تفلون یا هر ظرف نچسب دیگری سفیده تخم مرغ را با پودر نارگیل مخلوط کنید و بعد به آن شکر و روغن مایع را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ترکیب کنید.
ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و با قاشق چوبی مواد را مرتب هم بزنید به صورتی که به مرحله جوش نرسد ولی اگر دستمان را روی مواد قرار دهیم دستمان بسوزد.
که به این مرحله داغ زدن میگویند و باید با دقت انجام شود. بعد از 5 تا 6 دقیقه هم زدن مواد ترکیب شده، آن را از روی حرارت برمیداریم و بلافاصله سرکه یا آب لیمو را به آن اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. اجازه دهید 5 تا 10 دقیقه مواد از حرارت بیفتند و خنک تر شوند.
سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و مواد شیرینی را که از حرارت افتاد داخل قیف با ماسوره ساده بزرگ بریزید و برای راحتی این کار ماسوره را داخل یک لیوان کشیده و بلند قرار دهید و مایه شیرینی را داخل ماسوره بریزید.
با فشار قیف مایه شیرینی ها را با فاصله در سینی فر بچینید و روی آن را با پودر پسته تزیین کنید و در فر گرم شده با حرارت 190 تا 200 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار دهید به طوری که یک حاله طلایی رنگ در زیر شیرینی مشاهده شود. در این فاصله نباید در فر را باز کرد چون پف شیرینی میخوابد و شیرینی آماده شده را میتوان در ظرف دربسته به مدت یکماه در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه شیرینی ساق عروس :
مواد لازم برای تهیه شیرینی ساق عروس :
- آرد گندم ۱/۷۰۰ کیلو گرم
- آرد برنج نرم شده ۳۵۰ گرم
- تخم مرغ ۴ عدد
- پکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری پر
- شیر سرد ۳ قاشق غذاخوری
- جوش شیرین ۱ قاشق مربا خوری
- هل نرم شده ۱ قاشق غذاخوری سر صاف
- گردو نصف شده برای تزیین به مقدار لازم
- پودر قند ۴۰۰ گرم
- روغن جامد ۸۰۰ گرم
- کره محلی ۱ کیلو
- گردو خرد شده ۷۰۰ گرم
*مواد داخل شیرینی :
- پودر بادام :1 پیمانه
- پودر قند :نصف پیمانه
- گلاب : 2 قاشق غذاخوری
- هل :1 قاشق چای خوری
- شربت بار :به مقدار لازم
طرز تهیه شیرینی ساق عروس :
تخم مرغ را بشکنید و زرده و سفیده آن را از هم جدا کنید. سپس زرده را با شیر ، وانیل ، بیکینگ پودر و روغن با هم مخلوط کنید و با هم زن برقی هم بزنید.
سپس آرد الک شده را کم کم به مواد اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا خمیر نرمی به وجود بیاید. خمیر را با دست ورز دهید و به مدت 30 دقیقه استراحت دهید تا خمیر به اصطلاح ور بیاید.
پس از سپری شدن این زمان ، مقداری از خمیر برداشته و به صورت نازک پهن کنید . سپس خمیر را به دور یک نی چوبی بپیچید و با سفیده تخم مرغ لبه خمیر را به هم بچسبانید.
بعد خمیر را به تکه های 2 سانتی متری برش داده و داخل روغن سرخ کنید.
مواد میانی ذکر شده را با هم مخلوط کنید.
بعد از سرخ شدن خمیر ،نی داخلش را بردارید و جایگاه نی از مواد میانی پر کنید .
یک سر نان شیرینی ها را به شربت بار آغشته کنید و بعد داخل پودر پسته یا کنجد بزنید و در ظرف مورد نظر بچینید.