طرز تهیه مربا آلبالو خانگی بدون شکرک و کپک
تابستان، فصل میوههای خوشمزه است. شما در این فصل می توانید با میوه های خوشمزه، مربا درست کنید. یکی از مرباهای محبوب که می توانید در منزل تهیه نمایید، مربای آلبالو است. در این مقاله قصد داریم تا طرز تهیه مربا آلبالو خانگی بدون شکرک و کپک را به شما آموزش دهیم؛ با ما همراه باشید.
مواد لازم
• آلبالو: ۱ کیلوگرم
• شکر: ۱ و نیم کیلوگرم (اگر آلبالوها شیرین هستند ۱ کیلوگرم شکر کافی است)
• آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
• عصاره وانیل: نوک قاشق چایخوری
• یک بشقاب خالی که در یخچال چند ساعت نگه داشتهاید تا سرد شود.
طرز تهیه
• ابتدا آلبالوها را بشویید و با دست یا دستگاه هستهگیر هسته آنها را بگیرید.
• سپس به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت آلبالوها را در شکر بخوابانید و در یخچال قرار دهید تا حسابی آب بیاندازد. بهتر است شکر را لا به لای آلبالوها بریزید.
• بعد از این مدت، قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا آب آلبالوها به دمای جوش برسد.
• توجه داشته باشید که باید مرتب کف روی آلبالوها را بگیرید و دور بریزید و ترکیب آلبالو و شکر را هم بزنید تا ته نگیرد.
• زمانی که ترکیب آلبالو و شکر غلیظ شد، آبلیمو و وانیل را هم اضافه کنید و هم بزنید.
• برای پخت مربا آلبالو، ۳۰ دقیقه زمان کافی است.
• یک روش برای امتحان کردن اینکه مربا به غلظت مطلوب رسیده، این است که بعد از نیم ساعت با استفاده از یک بشقاب خالی که در یخچال از قبل سرد کردهاید، غلظت مربا را بسنجید. برای این کار: یک قاشق مربا روی بشقاب بریزید و بشقاب را کج کنید. اگر مربا به حدی غلیظ بود که از روی بشقاب سُر نخورد و نریخت، غلظت مربای آلبالو در حد معقول است.
• توجه داشته باشید که مربا بعد از سرد شدن غلیظتر میشود پس لازم نیست در این مرحله بیش از حد غلیظ و سفت باشد.
• بعد از چند دقیقه، زیر حرارت را خاموش کرده و یک دمکنی روی قابلمه بگذارید تا مربا حسابی جا بیفتد و غلیظ شود.
• زمانی که مربا کاملا سرد شد آن را در شیشههای کاملا تمیز و کاملا خشک بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
نکات مهم طرز تهیه مربا آلبالو خانگی خوشمزه بدون کپک و شکرک
• زمان پخت مورد نیاز برای مربا آلبالو بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه است. البته اگر مقدار آلبالو ها زیاد باشد، 45 دقیقه زمان نیاز می باشد.
• پخت بیش از حد مربا، آن را له کرده و رنگ مربا را تیره میکند.
• در حین پخت مربا به هیچوجه درب قابلمه را نگذارید؛ زیرا نه تنها مربا بد رنگ میشود، بلکه سر هم میرود.
• برای اینکه مربا شکرک نزند، باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت مناسب برسد و قوام پیدا کند.
• اگر هم مربا کپک زد، فقط کافی است که مقداری شکر روی مربا بریزید و دوباره آن را بجوشانید تا کپک مربا از بین برود.
• اگر به مربای در حال پخت آبلیمو اضافه کنید، احتمال شکرک زدن آن کم میشود.
• در صورتی که مربا شکرک زد، کمی آبجوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو تازه به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.
• برای امتحان کردن میزان قوام شربت مربا، کمی از شربت را با قاشق بر میداریم و اجازه می دهیم تا سرد شود. اگر شربت مثل عسل کشدار بود و به سختی از قاشق ریخته شد، قوام مربا مناسب است. اگر شهد مربا رقیق و آبکی بود، باید کمی دیگر روی حرارت باقی بماند.
منبع : چهارفصل