آموزش درست کردن “شیر برنج” با روشی ساده ولی خوشمزه

شیر برنج از آن دسته دسرهای ایرانی است که علاوه بر سادگی بسیار خوش طعم و مقوی است. جالب است بدانید در برخی از شهرهای کشور مثل اردبیل این دسر را در شب چهارشنبه سوری تهیه و سرو میکنند. این دسر مقوی را میتوانید درست کرده و به همراه عسل و یا مربا به عنوان یک وعده غذای کامل سرو کنید.

شیر برنجشیر برنج

 مواد لازم شیر برنج

  • برنج  1 پیمانه (200گرم)
  • شیر 2 لیتر
  • گلاب ½ پیمانه
  • آب دو لیوان

شیر برنج

طرز تهیه شیر برنج

برای تهیه یک شیربرنج خوشمزه و عالی بهتر است برنج را از شب قبل شسته و بخیسانید.

برنج را به همراه دو لیوان آب روی حرارت قرار داده و اجازه دهید تا بجوشدو آب آن تا نصفه تبخیر شود.

در این زمان شیر را بریزید و بگذارید تا شروع به جوشیدن کند حالا شعله را کم کنید تا سر نرود.

اجازه دهید تا برنج پخته و خوب جا بیافتد ولی هر از گاهی هم بزنید تا ته نگیرد.

بعد از اینکه برنج کاملا پخت و خوب جا افتاد گلاب را افزوده و بعد از دو تا سه دقیقه از روی حرارت بردارید.

شیربرنج آماده است آن را در ظرف های مورد نظر بکشید و اجازه دهید تا خنک شود سپس با دارچین و گل محمدی تزیین کنید.

برای سرو کمی شکر روی شیربرنج بپاشید و میل کنید.

طرز تهیه شیر برنج

نکات مهم درباره پخت شیر برنج:

  • این دسر به علت داشتن برنج و شیر بسیار مقوی بوده و میتواند به عنوان یک وعده غذایی کامل برای شام یا ناهار سرو شود.
  • برای سرو این غذا میتوانید از شکر و یا نمک بسته به ذائقه تان استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید شیربرنج زعفرانی درست کنید کافی است زمان اضافه کردن گلاب زعفران را هم بریزید.
  • برای اینکه شیربرنج خوشمزه و مقوی تری داشته باشید میتوانید یک پیمانه از شیر را کم کرده و به جای آن یک پیمانه خامه اضافه کنید.
  • میتوانید به جای شکر از نبات برای شیرین کردن شیربرنج تان استفاده کنید.
  • در صورتی که این دسر را در وعده غذایی تان جا می دهید آن را همراه با مربا، عسل و یا شیره میل کنید تا سیر شوید.

نکات تکمیلی در مورد شیر برنج

شیر برنج جزو دسرهای ایرانی میباشد 
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
شیر برنج را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - دسر - سرو کنید . 
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

 

خواص شیر:

  • شیر حاوی مقدار زیادی کلسیم بوده، از این رو برای تراکم استخوان ها مفید است و نوشیدن آن در سال‌های کودکی و نوجوانی نقش مهمی در رشد و حفظ سلامت استخوان‌ها دارد.
  • شیر منبع خوبی برای املاح مورد نیاز بدن انسان‌ها چون کلسیم، فسفر، منیزیم و پتاسیم و ویتامین‌های آ، ب۱، ب۲، ب۶، ب۱۲، ث، د، کا، ئی، نیاسین، و اسید فولیک است.
  • شیر را شب و قبل از خواب بنوشید با این کار بدن این فرصت را دارد که کلسیم و پروتئین خود را از این ماده غذایی تامین کند و چون شیر حاوی تریپتوفان است به برقراری خوابی آرام و راحت کمک می‌کند.
  • کودکان و نوجوانانی که در روز یک لیوان متوسط می‌نوشند در سال ۴/ ۰ سانتی‌‌متر بیشتر رشد می‌کنند. در مقابل دلیل اصلی کوتاه‌تر شدن قد ایرانی‌ها کاهش مصرف شیر و لبنیات است.
  •  مصرف شیر بطور روزانه با در نظر گرفتن مزاج یا تیپ‌بدنی به سلامت بدن و جلوگیری از پوکی استخوان کمک می‌کند.
  • همچنین نوشیدن شیر قبل از خواب باعث افزایش حجم بدن می‌شود و بهتر است افرادی که تیپ بدنی خشک و لاغر دارند از این خاصیت شیر برای رسیدن به وزن دلخواه استفاده کنند.

       

      منبع: نمناک

    ۰
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی
    About Me
    با آشپزهای ما همراه باشید تا به شما فنون خوب و حرفه ای آشپزی را یاد بدهیم