شله زرد یک دسر گرم سنتی است که برای مراسمهای مذهبی و به عنوان نذری از آن بسیار استفاده میشود. همچنین خنک شده شله زرد نیز بسیار خوشمزه است و خیلی از افراد سرد آن را بیشتر از گرم آن دوست دارند. از این دسر در ماه مبارک رمضان به یک خوردنی مقوی و خوشمزه برای افطار یا سحر میتوانید استفاده کنید. شله زرد یک دسر نسبتا سنگین است به همین دلیل بهتر است به مقدار کم آن را سرو کنید. طرز تهیه شله زرد معمولا یک روش دارد اما نکاتی باید در آن رعایت شود تا شله زردتان خوش طعم و خوشمزه شود.
مواد لازم
طرز تهیه
برنجی که برای شله زرد انتخاب میکنید بهتر است برنج ایرانی باشد تا کیفیت بهتری داشته باشد.
برنجتان را از شب قبل خیس کنید و با آب روی حرارت قرار دهید تا برنج بپزد. بعد از اینکه آب برنج به جوش آمد حرارت گاز را کم کنید و روی شعله ملایم قرار دهید تا برنج به آرامی بپزد و خودش را باز کند. برنج تقریبا باید وا برود.
بعد از حدود یک ساعت که برنجتان کاملا پخته شد شکر را به آن اضافه کنید. یادتان باشد که شکر تحت حرارت آب میاندازد و بعد از اضافه کردن آن کمی آب شله زردتان بیشتر میشود پس لازم است که قبل از اضافه کردن شکر به آن آب اضافه نکنید.
کره، زعفران و هل را که از قبل آماده کردهاید را به آن اضافه کنید و به شله زردتان فرصت دهید تا خوب جا بیفتد. در همین حین آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله پخت این دسر حدودا سه ساعت طول میکشد. وقتی که احساس کردید غلظت آن به حد کافی رسیده است میتوانید گلاب و هل را به آن اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه آن را از روی گاز بردارید.
در مرحله آخر خلالهای بادام را نیز به آن اضافه کنید. اگر خیلی تمایلی به اضافه کردن خلال بادام به آن ندارید میتوانید فقط برای تزیین از آن استفاده کنید.
نکتهای که باید رعایت کنید این است که شکر را حتما بعد از پخته شدن برنج به آن اضافه کنید.
ممکن است در مراحل آخر احساس کنید آب شله زردتان کم شده در این صورت به آن آب اضافه کنید و اجازه دهید تا آب اضافی آن بخار شود. ولی اگر حرارت گاز را روی شعله ملایم قرار دهید آن مقداری که گفتیم برای پخته شدن شله زرد کافی است.
غلظت شله زرد باید به میزانی باشد که کمی قوام داشته باشد و زمانی که آن را درون ظرف میریزید کاملا پخش نشود.
منبع : آشپزی3