درست کردن مرغ شکم پر بدون فر و با فر
یکی از گزینه های خوب برای پذیرایی در میهمانی ها ایرانی می تواند مرغ شکم پر باشد که با شنیدن اسمش خبر از یک وعده غذایی خوب و کامل را می دهد.
درست کردن مرغ اونم از نوع شکم پر بسیار خوشمزه و لذیذ می باشد و ما در این مطلب تلاش کردیم طرز تهیه این غذای خوشمزه را در فر و بدون فر را برای شما اماده کنیم امیدواریم لذت ببرید.
مواد لازم مرغ شکم پر بدون فر
- مرغ درسته با پوست : حدود 2 کیلو
- گردو : 5 عدد درشت خرد شده
- آلو بخارا : 12 عدد
- گوجه فرنگی : 2 عدد
- لیمو : 1 عدد
- پیاز: 1 عدد بزرگ
- هویج : 1 عدد
- سیر : 2 حبه
- نعنا خشک :یک قاشق غذا خوری
- زرشک شسته شده : یک قاشق غذاخوری سرپر
- نمک ، فلفل و زرد چوبه :به میزان لازم
- زعفران پودر شده : یک چهارم قاشق چایخوری
- رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذا خوری
- آب نارنج یا آب غوره : یک قاشق غذا خوری
طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی بدون فر:
ابتدا باید مرغ را تمیز کنید و بدون اینکه به پوست رویی آن صدمه ای بزنید چربی و مواد داخل شکم مرغ را خارج کنید.
بعد آن را خوب بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن گرفته شود.
در این فاصله به سراغ مواد داخل شکم مرغ میرویم . گوجه فرنگی را حلقه حلقه برش بزنید. پیاز را از وسط نصف کنید و داخل قابلمه ای کوچک مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود.
بعد نصف پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و داخل روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس یک حبه سیر را رنده کنید و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.
بعد ز رشکهای شسته شده را اضافه کنید و به مدت یک دقیقه تفت دهید . مراقب حرارت زیر قابلمه باشید تا ز رشک ها نسوزند.بعد نعنا خشک را اضافه کنید و کمی تفت دهید . بعد از کمی تفت دادن گردو ها و 7 عدد آلو را به بقیه مواد تفت داده شده اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید و بعد حرارت را خاموش کنید.
مواد لازم برای تهیه مرغ شکم پر خاور خانم با فر :
- مرغ کامل 1 عدد
- پیاز 2 عدد
- سیر 4 حبه
- سیب زمینی 2 عدد
- هویج 2 عدد
- جعفری 25 گرم
- گشنیز 25 گرم
- نعناع و پونه 25 گرم
- رب انار 2 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- زرشک 1 قاشق غذاخوری
- مغز گردوی خرد شده 4 قاشق غذاخوری
- کره 50 گرم
- زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
همچنین بخوانید:
- غذاهای رژیمی راز و رمز درست کردن “همبرگر مرغ” با سبزیجات در فر
- طرز تهیه کامل “کوفته تبریزی” با نکاتی برای وا نرفتن آن
- پنکیک موز
طرز تهیه مرغ شکم پر خاور خانم با فر:
در ابتدای کار فر را با درجه 180 روشن نموده تا داغ گردد. بعد سیر و پیاز را خرد می نماییم و در قابلمه تفت می دهیم تا طلایی گردد.
زمانی صبر می کنیم تا سیر و پیاز خوب سرخ شده و به اصطلاح سبک گردد سبزیجات معطر را که در دستور ذکر کردیم را ساطوری ریز خرد می نماییم و به مواد می افزاییم و به هم می نیم تا آب سبزیجات گرفته شود بعد از اینکه سبزیجات خوب سرخ گردیدند زرشک را اضافه می نماییم.
بعد از کمی تفت دادن زرشک ، مغز گردو را به همراه زعفران که از قبل دم نمودیم به قابلمه می افزاییم. در آخر هم رب گوجه فرنگی و رب انار را به روی موادمان می ریزیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا طعم خامی رب ها از بین برود ، سپس قابلمه را از روی حرارت برمی داریم.
مرغ را به خوبی تمیز می نمایییم و موادی که تهیه نمودیم را داخل شکم مرغ می ریزیم ، سپس با نخ شکم مرغ را می دوزیم. در ادامه کره را روی حرارت ملایم آب می نماییم و با قلمو همه نواحی مرغ را کره می مالیم.
پس از اینکه مرغ را با کره آغشته نمودیم آنرا در سینی فر می گذاریم و مقداری نمک و فلفل سیاه روی آن می ریزیم سپس 2 لیوان آب داخل سینی فر ریخته و سیب زمینی و هویج خرد شده را نیز داخل سینی فر می گذاریم.
سیب زمینی و هویج را طوری در سینی می چینیم که زیر مرغ را پر نماید. حالا مرغ شکم پر را به مدت زمان 90 تا 120 دقیقه در فر گذاشته تا کاملا طلایی رنگ و مغز پخت گردد. در پایان نخ های داخل شکم مرغ را در می آوریم و آنرا با سس کچاپ میل می نماییم .
منبع: cookcook