مواد لازم
یک کیلو سینه و ران مرغ/ نیم کیلو مغز گردو ساییدهشده/ یک عدد پیاز رنده شده/ رب انار دو الی سه پیمانه/ شکر دو الی سه قاشق/ زعفران ساییده/ روغن و نمک به اندازه کافی
طرز تهیه غذا
پیاز را در روغن تفت دهید و گردوی ساییدهشده را به آن اضافه کنید. چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی گردوها گرفته شود. به پیاز و گردو مقداری آب سرد اضافه کنید و درِ قابلمه را بگذارید.
حالا به مرحلهی صبر و حوصله میرسیم. باید حداقل چهار یا پنج ساعت به این مخلوط زمان بدهید تا گردو بهخوبی روغن بدهد و رنگ آن تیره شود. در این میان مدام به غذا سر بزنید و اگر میزان آب آن کم بود، آب سرد اضافه کنید.
بعد از تیره شدن رنگ مخلوط، رب انار و شکر را اضافه کنید. میزان و مقدار این دو، بسته به ذائقهی افراد متفاوت است. بعضی فسنجان ترش را ترجیح میدهند و بعضی فسنجان را شیرین میخورند. در این میان، تکههای مرغ را چند دقیقهای سرخ کنید و بعد از اضافه کردن رب انار، مرغ را هم به خورش اضافه کنید. کمی صبر و حوصلهی دیگر خرج کنید، چون خورش باز هم فرصت میخواهد تا مرغها کاملا بپزند و جا بیفتند.
چند نکتهی کوچک:
بهتر است هربار که غذا نیاز به آب داشت، به آن آب سرد اضافه کنید تا به روغن انداختن گردوها کمک شود.
در صورتی که گردوها بعد از چند ساعت بهخوبی روغن نینداخت میتوانید کمی یخ به خورش اضافه کنید.
به خورش به اندازهی کافی فرصت دهید تا تیره شود. رب انار نقش مزه و ترشی غذا را دارد و نه تیرهکننده!
میتوانید نصف وزن گردو را کدو حلوایی چرخکرده بریزید تا خورش سبکتر شود.
به خورش جایی نزدیک به انتهای پخت زعفران اضافه کنید تا عطرش جذابیت غذا را بیشتر کند.
مرغ را زود اضافه نکنید. مرغها در مدت کوتاهی میپزند و اگر بیشتر از حد نیاز روی گاز بمانند وا میروند.
منبع: ashpazi98